Skip to content

(Junior) Data Analist Marketing (38 uur)

Nederland, Noord-Brabant, Den BoschMarketing

Functieomschrijving

Wil jij het Customer Experience & Marketing team bij My Jewellery helpen data-gedreven beslissingen te nemen op basis van jouw dashboards? Als (Junior) Data Analist zorg jij ervoor dat de cijfers omgezet worden naar begrijpelijke resultaten en inzichten in bestaande en nieuwe dashboards voor het marketing team. Door de datagedreven cultuur binnen Marketing zal je zien dat de door jouw gegeven inzichten in de vorm van dashboards en analyses snel toegepast zullen worden in de praktijk. Wil jij impact maken met jouw inzichten, dan past deze functie perfect bij jou!

Als (Junior) Data Analist zal je onderdeel uitmaken van het Customer Experience team, waarbinnen je nauw samenwerkt met de Marketing Intelligence Analisten. Marketing Intelligence zorgt ervoor dat de hele Marketingafdeling inzichten verkrijg waardoor we de juiste mensen op de website ontvangen, de juiste content op de website tonen, het conversiepercentage maximaliseren en de on-site klantreis en gebruikerservaring continu verbeteren.

Samen met de Marketing Intelligence Analisten werk je mee aan het uitvoeren van onze data-gedreven marketingstrategie. Als Analist zet je geautomatiseerde dashboards en rapportages op in PowerBI. Daarnaast zorg je ervoor dat bestaande dashboards onderhouden worden en verzoeken voor bestaande dashboards opgepakt worden. De inzichten en adviezen die collega’s nodig hebben variëren enorm en dat zorgt ervoor dat je bezig zal zijn met verschillende marketing disciplines. Zo kan de PR & Influencer Coördinator jou vragen op welke tijden we onze radiospots het beste uit kunnen zenden op basis van data. Of je duikt de data in om de Product Manager een antwoord te kunnen geven op de vraag waarom product X slecht presteert.

Je hebt een proactieve houding en samen met je collega's adviseer je het marketing team over welke (nieuwe) inzichten relevant en interessant zijn. Voor de dashboards, rapportages en ad hoc analyses schrijf je (complexe) SQL queries. De resultaten van ad hoc analyses, rapportages en dashboards weet je op een gebruiksvriendelijke manier uit te leggen, zodat het marketing team er weer mee aan de slag kan. Bovendien ben je continu bezig met het optimaliseren van de PowerBI dashboards en zorg je ervoor dat de nieuwste data visualisatie technieken worden toegepast.

Taken

 • Het bouwen en onderhouden van dashboards in PowerBI. Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en lay-out van de verschillende dashboards voor marketing, e-commerce en customer experience doeleinden.

 • Door middel van stakeholder management zorg je ervoor dat de dashboards voldoen aan de wensen en verwachtingen van je stakeholders.

 • Het marketing team voorzien van de benodigde inzichten zodat zij data-gedreven beslissingen kunnen nemen aan de hand van ad hoc analyses en de dashboards die je oplevert.

 • Je volgt de trends en nieuws rondom data visualisatie, data analyse en dashboarding en identificeert mogelijkheden om deze toe te passen binnen My Jewellery.


Vereisten

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, en bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting Marketing Analytics, Data Analytics, (Technische) Bedrijfskunde of een andere relevante opleiding;
 • Je hebt relevante ervaring opgedaan tijdens een stage en/of (bij)baan;

 • Je beschikt over sterke vaardigheden wat betreft data analyse en het bouwen van dashboards;

 • Je bent communicatief zeer sterk en schakelt makkelijk tussen de business en de data;

 • Je hebt interesse in en kennis van marketing en e-commerce;

 • Je beschikt over SQL vaardigheden of bent bereid dit te leren;

 • Je hebt ervaring met of kennis van databases;

 • Ervaring met een Data Visualisatie Tool zoals PowerBI is een pré.

Naast bovenstaande punten vinden wij het minstens zo belangrijk dat jij als persoon binnen ons team past. Wij zoeken collega's vol energie en creativiteit, inspirerende en nieuwsgierige personen die houden van het vieren van successen. Elkaar dingen gunnen en samen streven naar de beste resultaten!

Wij bieden

 • Een uitdagende functie met veel zelfstandigheid en genoeg ruimte voor eigen ideeën en input;

 • Werken bij een zeer snelgroeiend e-commerce en retail bedrijf;

 • Werken met de nieuwste technologieën met veel aandacht voor innovatie;

 • Doorgroeimogelijkheden, trainingen & cursussen;

 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, reiskostenvergoeding, sporten met je collega’s, héle leuke personeelskorting op ons hele assortiment en leuke events zoals hackathons.


Interesse?

Als je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan direct via onderstaande button! Heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een mail met jouw vraag naar Leonieke via leonieke.vroom@my-jewellery.com.


of